Tim Hofman jaagt op Overmars: ‘Neemt zijn verantwoordelijkheid niet’

Tim jaagt op Overmars
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marc Overmars vertrekt per direct als directeur voetbalzaken bij Ajax. Hij heeft gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega’s. Maar de directeur lag onlangs ook al onder vuur, toen Tim Hofman het schandaal bloot stelde rond de schimmige cryptocoin Xpose Protocol. Overmars zou hierin een belangrijke rol hebben gespeeld.

Na het schandaal bij The Voice of Holland, blijkt ook in de voetbalwereld sprake te zijn van grensoverschrijdend gedrag. Door het abrupte vertrek van Marc Overmars ligt de voetbalwereld onder een vergrootglas. Er lijkt steeds meer naar buiten te komen over de directeur; onlangs lag hij nog onder vuur vanwege een belangrijke rol in de cryptocoin Xpose Protocol.

Belangrijke rol in schimmige cryptocoin

YouTube-programma BOOS kwam onlangs met een aflevering naar buiten waarbij er een schandaal werd blootgesteld rond Xpose Protocol. Dat is een cryptocoin die in het voorjaar van 2021 werd opgezet. Op 25 mei 2021 besluit ook Overmars zijn naam aan Xpose te verbinden en op de website van Xpose werd hij zelfs gepresenteerd als ‘lid van de adviesraad’.

Het aantrekken van Overmars had een duidelijk effect op Xpose, want de koers van de coin verdrievoudigde in slechts 48 uur. Vooral onder Nederlandse jongeren was Xpose populair. Maar een paar dagen later kelderde de koers al naar beneden. Veel jongeren raakten in 2021 duizenden euros kwijt aan de coin. De vraag luidt dan ook: werd Overmars alleen aangetrokken vanwege zijn naamsbekendheid?

‘Neemt zijn verantwoordelijkheid niet’

Tim Hofman eiste dat Overmars zijn verantwoordelijkheid nam. In BOOS spoorde hij Vasco Rouw op, één van de voormalige collega’s van Overmars, en voelde hem stevig aan de tand over zijn aandeel in de ‘scam’. Ook eiste de presentator een reactie van Overmars. Maar die wilde er behalve één opmerking niets over kwijt. ,,Ik had me er vooraf beter in moeten verdiepen”, zei Overmars.

Door het stof

Maar nu Overmars weer onder vuur ligt, deze keer vanwege grensoverschrijdend gedrag, zet hij een hoop op het spel. Deze keer neemt hij wél zijn verantwoordelijkheid ,,Ik bied mijn excuses aan”, aldus Overmars in een verklaring van Ajax. ,,Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.”

Tags

CRYPTOCRYPTOVALUTAGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGMARC OVERMARSSCHANDAALTHE VOICE OF HOLLANDTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck