Tim Hofman onder vuur bij collega’s

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Afgelopen maandag is Tim Hofman tijdens de opnames van #Boos geslagen door vastgoedmagnaat Ton Hendriks. Zijn kaak is in tweeën gebroken. Geheel eigen schuld, vinden veel collega-BN’ers.

“Eigen schuld, dikke bult”

“Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van ‘journalistiek’ bedrijven”, zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries over Hofman in RTL Late Night.“Eigen schuld, dikke bult”.

Ook Willibrord Frequin heeft geen medelijden met de BNN-presentator. “Stommerd. Als het waar is wat ik begrepen heb dat hij met met confetti daar de zaak heeft lopen koeioneren en tot drie keer gevraagd is om weg te gaan… Ja, dan roept hij het over zichzelf af”, liet Frequin op NPO Radio 2 weten. De oplossing volgens Frequin? Sterkere cameramensen inhuren die niet bang zijn en boze mensen op een afstandje kunnen houden.

WNL-baas Bert Huisjes en Catherina Keyl zijn het eens met Frequin en De Vries. Ook zij vinden dat Hofman agressie uitlokt met zijn online BNN-programma #Boos. Volgens Huisjes is Hofman enkel op sensatie belust: “Even zitten wachten op iemand is natuurlijk saaie tv, maar als je een confettikanon afschiet in de entree van een bedrijf, dan heb je geen basis meer om een gesprek aan te gaan. Het gaat niet om de oplossing, maar om de sensatie”, aldus Huisjes op NPO Radio 1.

Steun

Toch zijn er ook mensen die Tim Hofman wel steunen. Zo zei Danny Ghosen van PowNews het volgende: “Heel treurig dat ik nu opmerkingen hoor als ‘dit hoort erbij’ en ‘eigen schuld dikke bult’. Tim probeert misstanden aan de kaak te stellen. Nee, dat gaat niet te ver. Dat doet hij op zijn eigen manier. Dat kun je leuk vinden, of vervelend, maar je moet je handen thuis houden.”

Hofman heeft ook veel steunbetuigingen via twitter en andere social media ontvangen. Ongeveer 40 miljoen, volgens eigen zeggen.

Verklaring

Vanmiddag om 16.00 vertelt Hofman op Youtube zijn kant van het verhaal. Dat laat hij weten via een post op instagram.

Tags

BNNBOOSTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie