Tim Knol stelt fans intiem kerkconcert in het vooruitzicht

Door: DitjesDatjes
27-03-2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest Tim Knol een groot deel van zijn concertreeks afblazen. Om toch een beetje inkomen te genereren biedt de singer-songwriter zijn fans via zijn website een opname van zijn afgelopen shows aan en stelt hij ze tegelijkertijd een intiem concert in een kerkje bij hem in de buurt in het vooruitzicht.

“Het voelt als een enorme sneltrein die ineens tot stilstand is gekomen”, vertelt Tim in gesprek met BuzzE over het abrupte einde van zijn live-tour. “Ik moest daarom wat bedenken om inkomen te genereren.” Dat werd dus een registratie van zijn laatste concertreeks, verpakt in de vorm van een digitaal album.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor de fans die Tim later dit jaar ook weer in het echt willen zien spelen, zijn er ook downloads beschikbaar met daarbij een of twee kaartjes voor een nog te geven optreden in De Kemphaan, een kerkje bij hem in de buurt. “Ik vond het leuk om iets te verkopen waar mensen ook echt iets aan hebben. Het wordt dan ook een heel intiem concert”, verklapt de zanger. “Er passen iets van zestig tot zeventig mensen in die kerk en je moet er echt met een pontje naartoe.”

Kerkconcert

Tim heeft al zo’n vierhonderd kaarten verkocht voor het intieme kerkconcert. Hij verwacht dat hij dan ook meerdere shows verdeeld over drie tot vier weekenden kan gaan geven. De singer-songwriter belooft zijn fans geen rechttoe rechtaan optreden. “Verwacht dat ik meer dan alleen maar op een podium ga staan.” De opbrengst van het concert gaat deels naar hemzelf en deels naar zijn geluidsman Patrick, die stiekem de opnames voor zijn livealbum had gemaakt wat komende week af moet zijn.

Tijdens het optreden in het kerkje wil de singer-songwriter ook nieuw materiaal laten horen. Hij is al begonnen met het schrijven van nieuwe muziek en er is ook al een nummer af. Maar zegt hij: “het is een work in progress.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD