Tineke de Nooij krijgt eigen programma op Radio Veronica

Door: DitjesDatjes
04-07-2022

Tineke de Nooij is vanaf volgende maand iedere zaterdag- en zondagavond met een eigen programma op Radio Veronica te horen, heeft Talpa maandag bekendgemaakt. Eerder was nog sprake dat het 81-jarige radio-icoon alleen zendtijd zou krijgen op het digitale themakanaal Vintage Veronica. Vanaf 13 augustus is De Nooij van 23.00 tot 00.00 uur te horen.

De Nooij gaf vorige week tijdens een speciale thema-uitzending op Veronica aan graag weer radio te willen maken. De presentatrice was eerder dit jaar nog met pensioen gegaan maar vond het maar niets om thuis te zitten.

Veronica-zendermanager Rob Stenders, die destijds ook bij de uitzending aanwezig was, bood De Nooij direct zendtijd aan. “Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke. Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven”, zegt hij.

De Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Met een programma op Veronica keert De Nooij terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD