Tineke de Nooij terug op de radio: ‘Ik verveelde me’

TINEKE DE NOOIJ TERUG OP DE RADIO
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Tineke de Nooij is weer terug op de radio. De eerste vrouwelijke radio-dj van ons land nam begin dit jaar afscheid, maar het begon toch weer te kriebelen. ,,Het was als vanouds. Oh, ik heb genoten”, liet De Nooij weten aan het ANP.

Het 81-jarige radio-icoon is vanaf dit weekend iedere zaterdag- en zondagavond tussen 23.00 uur en 00.00 uur te horen met een eigen programma op Radio Veronica. De uitzendingen worden vanwege het late tijdstip van tevoren opgenomen.

De Nooij nam in januari afscheid op de radio in een lange uitzending van haar TinekeShow voor Omroep MAX op NPO Radio 5. In juni vertelde ze tijdens een speciale uitzending op Veronica dat ze zich verveelde. Zendermanager Rob Stenders, die ook bij de uitzending aanwezig was, bood haar gelijk zendtijd aan.

‘Beetje reuring in de tent’

Tineke vindt het heerlijk dat ze weer een paar uur per week radio kan maken. Zo is ze ook weer terug bij haar roots: in 1962 maakte ze vanaf het Radio Veronica-schip haar debuut als presentator van het dagelijkse programma Koffietijd. ,,Het brengt weer een beetje reuring in de tent. Dat heb ik absoluut gemist. Het contact met collega’s, iets leuks met z’n allen ondernemen. Een leuke uitzending maken, daar heb je toch een paar mensen voor nodig. Ik wil gewoon de mensen om me heen die ook radio maken.”

Tags

RADIOTINEKE DE NOOIJVERONICA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck