Tineke Schouten bang om bij Jinek aan te schuiven

Door: Ditjes en Datjes
14-08-2021

Het is absoluut niks voor Tineke Schouten om te gast te zijn in talkshows. ,,Ik ben niet ijdel genoeg, ik háát ijdelheid”, onthult ze in De Telegraaf. De comédienne heeft totaal geen zin om aan te schuiven.

,,Op de trom slaan om iedereen maar te laten zien wat voor mooie tekening je hebt gemaakt.” Zo noemt Schouten het wanneer BN’ers te gast zijn in talkshows zoals bij Op1 of Jinek. Het is vooral de angst voor reacties die tv-optredens uitlokken dat haar tegenhoudt. Iets waar de cabaretière niet op zit te wachten. ,,Ik ben te verlegen en te faal-angstig. Bang om fouten te maken. Bovendien moet je in zo’n talkshow altijd een heel duidelijke mening hebben, zwart-wit, en dat ferm verkondigen”, aldus Tineke.

Saai

Ook denkt de grappenmaker dat ze niet veel aan is als talkshow-gast. ,,Als iemand mij heel duidelijk zijn of haar kant van de zaak uitlegt, kan ik daar vaak in meegaan. Dan denk ik: ja, je hebt eigenlijk gelijk. Daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten.”

Faalangst

Haar faalangst speelt de grootste rol: ,,Als ik in een zaal na de pauze ook opeens twee lege stoelen zie, ga ik meteen twijfelen. Waarom zijn ze weg? Vonden ze het niet leuk?” denkt Tineke dan. ,,Ga ik na afloop naar de dame van de garderobe die dan zegt: oh ja, die werden gebeld door de babysit, ze moesten naar huis. Ben ik weer gerust.”

Meer DenD