Tino Martin overdondert met ‘Ik kan niet alleen zijn’

Ik kan niet alleen zijn van Tino Martin
Door: Jos La Grande
15-07-2022

Het wat knullige tv-format I want Your Song zorgde vrijdagavond voor een daverende verrassing. Zanger Tino Martin kreeg op een presenteerblaadje een wereldhit aangereikt. ‘Ik kan niet alleen zijn’ is een hartverscheurend lied, geschreven door een dolgelukkige songwriter Hansen Thomas.

De succeszanger Tino Martin die alles nogal gelaten op zich af liet komen, liet duidelijk blijken wat hij van de vijf liedjes vond. Zijn gezichtsuitdrukking sprak boekdelen. Totdat Hansen Thomas met een wintermuts op achter het klavier ging zitten. Hij zong alsof zijn leven ervan vanaf hing, kippenvel!

,,’Ik kan niet alleen zijn’ heb ik speciaal voor Tino geschreven”, zei de componist/liedjesschrijver. De populairste zanger van Nederland van dit moment kon zijn oren en ogen niet geloven toen hij de ballad voor het eerst hoorde. Het nummer sluit naadloos aan bij zijn hits van het eerste uur.

Ook het publiek bleek in meerderheid met 52% voor ‘Kan niet alleen zijn’. Toen Tino een paar regels probeerde en eindigde bij ‘Ik ben gewoon weer terug bij af” was het duidelijk dat er geen ander besluit kon vallen.

Het Tino Martin-team dook meteen de studio in en er kwam een prachtige clip. Voor liedjesschrijver Hansen Thomas was er de rol weggelegd als begeleider achter de vleugel, een blonde dame danste in de Hollandse branding en Tino Martin haalde de hoge noten met gemak van ‘Ik kan niet alleen zijn’.

I want Your Song is best een lekker ongedwongen programma, met een ongeschikte presentator Snelle, maar ook dat hoort bij een minder gelikt format met een prachtig ontwapenend resultaat.

LUISTER HIER NAAR ‘IK KAN NIET ALLEEN ZIJN’.

Meer DenD