Tino Martin verdoofd op uitvaart zus

Door: DitjesenDatjes
01-05-2018

Tino Martin heeft gister afscheid moeten nemen van zijn geliefde zus Kim van der Valk. Zij overleed vorige week aan botkanker. Tino noemt de uitvaart ‘overweldigend’.

Verdoofd

,,Het was een ceremoniële begrafenis”, zegt Tino tegen De Telegraaf. ,,Een uitvaart met escorte; kruispunten en rotondes werden afgezet. Er waren wel driehonderd collega’s van haar in uniform, zij droegen haar ook de aula in. Het maakte me geweldig trots. Weet je, ik ben eigenlijk gewoon verdoofd. Ik kan niet lachen, ik kan net huilen. Ik moet het allemaal maar even inwerken. Voor haar moesten we sterk zijn, dat was ze zelf ook altijd.”

Kim was al een tijd ziek, maar was volgend Tino altijd positief. ,,Op iedere foto die ik van haar heb staat ze breed lachend, maar alleen wie haar beter kende wist haar geheim: ze had altijd pijn. En op elke foto staat ze die dus weg te lachen.” 

Zingen

De moeder van Kim en Tino gaf, hoe moeilijk ze dat ook vond, de eerste speech tijdens de uitvaart. „Dat is echt mijn moeder. Voor mijn ouders is dit natuurlijk verschrikkelijk. Het verlies van je kind. Maar mijn moeder wilde per se het goede voorbeeld geven, in de geest van Kim: sterk zijn! En daarom gaf zij de eerste speech.” Ook Tino en zijn zus Barbara hebben daarna het woord genomen. De zanger heeft geen lied gezongen tijdens de dienst.  „Ik heb een mooi nummer aan Kim opgedragen, dat hebben we afgespeeld. Live zingen? Nee, daarvoor ben ik nog te aangedaan.”

Meer DenD