Tips eropuit in juli

Door: Tanja Brouwer
25-06-2019
  1. Wonderfull festival Wonderfeel 

  Geniet van meer dan honderd concerten, van poëzie, dans en natuurwandelingen en stap in de festivalbubbel die Wonderfeel heet. Wonderfeel, 19 t/m 21 juli, is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek en meer en vindt plaats in natuurgebied Schaep en Burgh in s-Gravelandvlakbij Hilversum. Hier, middenin de natuur, kunt u zich drie dagen onderdompelen in de klanken van klassiekjazz en pop. Stop onderweg bij een dansvoorstelling in de lange eikenlaan, een muziekdocumentaire in de boerenschuur of een dichter die in de openlucht voordraagt uit eigen werk. 
wonderfeel.nl 

 

Tekst gaat verder onder advertentie
   
2. Het leukste reisje van Nederland

Op 29 juni start in het Spoorwegmuseum ‘Het leukste reisje van Nederland’. Dat reizen veel meer is dan alleen verplaatsen, wordt hier snel duidelijk. Bij reizen hoort namelijk avontuur, ontdekken en plezier. In het Spoorwegmuseum reis je dan ook naar de wereld van oudheid, dans en naar het verre heelal. Zeven verschillende culturele instellingen verzorgen het programma rond het thema ‘reizen’. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een paspoort en kunnen op alle bestemmingen een stempel halen. Een vol paspoort geeft toegang tot de bijzondere eindbestemming Waar gaat jouw reis naartoe? 

hetleukstereisjevannederland.nl 

3. Dansfeest Julidans 
Foto: Jose Caldeira

Een feest voor iedere dansliefhebber, dat is het jaarlijks gehouden evenement Julidans. Van 2 t/m 14 juli komen de grootste namen en talenten uit de internationale danswereld naar AmsterdamLaat je verbazen en ontroeren en bewonder en geniet van het beste en meest verrassende dat de eigentijdse dans te bieden heeft. Het festival wordt dinsdag 2 juli geopend met Mezeven dansers van Winter Guests. Een magische voorstelling van Alan Lucien Øyen, de meest veelbelovende Noorse choreograaf van dit moment.Julidans 2019 vindt plaats op diverse locaties, onder meer in Internationaal Theater Amsterdam, Theater Bellevue, Melkweg, Podium Mozaïek, het Vondelpark en Stedelijk Museum Amsterdam. 

julidans.nl 

 4. Festival op hoog niveau  
Foto: Ronald Hissink

Het grootste theaterfestival van Oost-Nederland, Deventer op Stelten, vindt dit jaar plaats van 5 t/m 7 juli en telt deze editie maar liefst meer dan 150 nationale en internationale topvoorstellingenHet programma is van hoog niveau, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts.  Dit jaar vindt alweer de 23e editie van het festival plaats en zoals we van Deventer op Stelten gewend zijn is de toegang gratis. Voor enkele voorstellingen zijn wel tickets nodig. 

Deventeropstelten.nl 

5. 50e editie Vierdaagsefeesten 
Foto: Peter Beijers

Wie denkt dat er alleen gefeest kan worden door de deelnemers van de Nijmeegse Wandelvierdaagse heeft het goed mis. Iedereen, deelnemer of niet, kan 13 t/m 19 juli lekker feestenDe Vierdaagsefeesten, oftewel Party of the Year, is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, en het op 3 na grootste van Europa! Gedurende 7 dagen treden meer dan 3.000 artiesten op, verspreid over 40 locaties. Van Latin tot Rock, van uit je dak gaan tot verrukt luisteren, van biologische lekkernijen tot tasty hamburgers, van grootse milieuvriendelijke vuurwerkshow tot Roze Woensdag. 

6Historisch Festival Doorn  
Foto: Theo Scholten

Na zes edities van Living History Eerste Wereldoorlog start Huis Doorn dit jaar met een nieuw evenement; ‘Historisch Festival Doorn. Op het mooie landgoed van Museum Huis Doorn vindt 13 en 14 juli het breedste Levende Geschiedenis evenement van Nederland plaats. Bezoekers maken een tijdreis van ver voor onze jaartelling tot aan de 20ste eeuw. Om onze historie zo levensecht mogelijk te maken, kunnen er verschillende kampementen van Levende Geschiedenisgroepen uit binnen- en buitenland worden bezocht. Verder zijn er allerlei demonstraties, variërend van marcherende Romeinen tot aan stoutmoedige ridders en soldaten 

 historischfestijn.nl 

 


KORT 

13 JULI 

SCHILDERSFESTIVAL MONTMARTRE 

Klein Parijs in het Groningse dorpje Sellingen met 100 kraampjes met straattheater, goochelaar, muzikanten en natuurlijk kunstenaars.  
schildersfestival.nl 

12 JULI 

BALLOONFAIR STAPHORST 

Even kijken wat het weer gaat doen, maar als het meezit gaan er 12 juli vanaf 20.15 uur zo’n 35 heteluchtballonnen de lucht in. 

balloonfair-staphorst.nl 

7 JULI 

THEATERFESTIVAL BUITENGEWOON 

In Doetinchem vindt weer het Theaterfestival BuitenGewoon plaats, een festival vol voorstellingen en ongeveer tien theatergezelschappen.  

festivalbuitengewoon.nl 

Meer DenD