Toch een verzoening? ‘Harry en William met elkaar in gesprek’

Verzoening Harry en William
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na de onthulling van het standbeeld van prinses Diana, zullen Harry en William met elkaar in gesprek gaan. Is er dan toch een verzoening in zicht?

‘Privégesprek gepland’

Beide zonen hebben lang en hard gewerkt om het monument ter herdenking van Diana tot een mooi eerbetoon te maken. Morgen zullen zij het standbeeld van hun moeder onthullen.

Logisch natuurlijk dat de twee op die dag de strijdbijl even begraven. Tijdens de ceremonie houden ze wel afstand van elkaar aangezien ze twee aparte speeches geven. Maar bronnen binnen het paleis beweren aan Britse media dat de broers daarna wél bij elkaar komen. ,,William en Harry hebben een privégesprek gepland.”

Poging tot toenadering

Dat zou dus een poging tot toenadering kunnen zijn. Harry reikte eerder deze week al de hand naar zijn broer door hem te vernoemen in zijn speech tijdens de Diana Awards. ,,Mijn broer en ik herdenken deze week de 60ste verjaardag van onze moeder”, zei hij.

Dat was de eerste keer dat hij William benoemde. In vorige interviews zei Harry namelijk altijd ‘mijn moeder’, iets waar William het volgens insiders moeilijk mee had.

Te veel spanningen?

Maar de koninklijke biograaf Robert Lacey heeft zo zijn twijfels of de broers zich gaan verzoenen. ,,Hoe graag ze het ook weer bij willen leggen, er zijn nog te veel spanningen tussen hen om alles te vergeven en te vergeten. Een gesprek zou een goed begin zijn, maar ze hebben nog een hele lange weg te gaan”, aldus Lacey in de Dailymail.

‘Meghan heeft hem onder de duim’

Volgens Lacey heeft dat vooral te maken met Meghan. Zij heeft een groot aandeel in de ruzie en heeft volgens de biograaf geen behoefte om het goed te maken met de koninklijke familie. ,,Ze heeft nu wat ze altijd wilde: bekendheid en een mooi huis in de buurt van Hollywood. Pas wanneer Harry dat inziet, zal er iets kunnen veranderen tussen hem en zijn familie. Meghan heeft hem volledig onder de duim.”

Tags

HARRY EN MEGHANKATE MIDDLETONPRINS HARRYWILLIAMWILLIAM EN CATHERINEWILLIAM EN HARRYWILLIAM EN KATE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck