Chemotherapie is nog niet voorbij voor zieke Linda Hakeboom

Linda Hakkeboom
Door: Ditjes en Datjes
08-04-2021

Vervelend nieuws voor Linda Hakeboom. De 35-jarige filmmaker heeft toch weer chemotherapie nodig. Eind februari was zij klaar met de behandeling, maar er werden toch weer een paar kwaadaardige cellen gevonden…

Linda deelt het vervelende nieuws via haar Instagram, waarop ze haar volgers regelmatig op de hoogte houdt van haar ziekte. ,,Ik ben gisteren weer naar het ziekenhuis geweest en we hebben samen besloten dat we wel weer een half jaar chemo gaan doen”, vertelt ze.

‘Voorkomen dat het terugkomt’

De chemotherapie gaat bijna van start. Linda bereidt zich nu voor op een maand bestralingen, die voorafgaan aan de chemo. ,,Dat is iedere dag naar het ziekenhuis”, laat ze weten. ,,Daarna moet ik aansterken en ga ik beginnen aan die tabletten.”

De documentairemaakster ziet er erg tegenop, maar doet wat nodig is om weer gezond te worden. ,,Er is heel weinig kwaadaardigs gevonden, maar ze zeggen toch bij mijn leeftijd en type kanker alles te willen doen om te voorkomen dat het ooit nog terugkomt”.

,,Alles wat ik nu kan doen, ga ik gewoon doen. Liever nog een half jaar langer bijwerkingen, dan dat ik ooit weer hierin terechtkom”, sluit Linda af.

In augustus vorig jaar werd bij Linda borstkanker ontdekt. In oktober begon de eerste chemotherapie, die ze na vijf maanden in februari afrondde.

Meer DenD