Tom Cruise geeft Golden Globes terug na ophef rondom diversiteit

Door: DitjesDatjes
11-05-2021

Nadat televisiezender NBC aangaf de Golden Globes in 2022 niet uit te willen zenden vanwege het gebrek aan diversiteit binnen de organisatie en de Hollywood Foreign Press Association, doet nu ook Tom Cruise (58) een duit in het zakje. De acteur heeft aangegeven de drie Golden Globes die hij tijdens zijn carrière won in te leveren. Hiermee steunt hij het standpunt van NBC Universal. Dit meldt Deadline.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Cruise won een Golden Globe als beste acteur voor zijn rollen in Born On The Fourth Of July (1990) en Jerry Maguire (1997). Hij sleepte het beeldje als beste ondersteunende acteur in de wacht dankzij zijn optreden in Magnolia (2000).

De Hollywood Foreign Press Association bestaat uit bijna 90 buitenlandse journalisten, die werkzaam zijn in Los Angeles en omstreken. Zij mogen elk jaar stemmen wie er met een Golden Globe naar huis gaan, waardoor het dus een machtig orgaan is. Maar na de afgelopen editie in februari was er veel kritiek op de HFPA, omdat er te weinig journalisten van kleur binnen de organisatie zouden zijn, iets waar de HFPA verandering in wil aanbrengen.

Er wordt gezocht naar gekleurde journalisten, die ook niet persé meer woonachtig zijn in het zuiden van Californië, wat voorheen ook een strenge eis was. NBC Universal zegt deze plannen af te wachten en te hopen de show in 2023 weer wel uit te zenden. Het is niet bekend of een andere zender de ceremonie wil uitzenden. Eerder dreigden ook al veel pr-bureaus niet meer met de HFPA samen te willen werken als er niet snel veranderingen werden doorgevoerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD