Tom Egbers: ‘Ik hoop toch dat ik díe man niet ben’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Tom Egbers heeft voor het eerst zijn kant van het verhaal gedaan over de vermeende grensoverschrijdende cultuur op de redactie van NOS Sport bij Khalid & Sophie. Hij bevestigt een affaire met een stagiair en dat de boel uiteindelijk volledig is geëscaleerd.

Na de publicatie van de Volkskrant over het vermeend grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport schuift Tom Egbers aan in het programma Khalid & Sophie. Tom wordt in het artikel beschuldigd van onder andere pest gedrag. Egbers zal de komende maanden niet te zien zijn op tv, maar als het aan hem ligt gaat hij daarna gewoon weer aan het werk, want „ik laat me niet zomaar bij het grofvuil zetten”, zegt Tom tegen Khalid. Tom kan zich ook totaal niet vinden in de manier waarop hij nu wordt afgeschilderd: „Als je afgeschilderd wordt, zoals ik word afgeschilderd… Ik hoop toch dat ik díe man niet ben.”

Affaire

Tom Egbers hielt er meerdere affaires op na tijdens zijn huwelijk met Janke Dekker. In het Volkskrant-artikel gaat het voornamelijk over een stagiaire op de redactie van NOS Sport waar Tom een relatie mee had. Een meisje van twintig met een veertiger. Volgens Tom was er absoluut geen sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag: „Wij zoenden als gelijkgestemden. Wij waren dol op elkaar.”

Ontploft

Na drie jaar besloot Tom de affaire af te kappen, maar naar eigen zeggen kon de stagiaire dit niet accepteren en bleef ze berichten sturen. Janke besluit om de stagiaire te contacten. „Mijn vrouw ging haar bellen om te vragen waarom zij mij bleef lastigvallen. En zij heeft toen dingen gezegd die zo explosief en onjuist waren maar die tevens een bom vormde voor de reddingskansen voor mijn huwelijk”, vertelt Tom. „Toen ontplofte ik. Ik was echt woedend en ziedend. Toen heb ik gezegd: ik ga nooit meer een onderwerp met jou maken. Het kan niet wat jij doet. Je maakt niet alleen mij kapot, maar ook mijn gezin en mijn huwelijk.” Verder geeft hij toe dat hij destijds dingen over haar heeft gezegd op de redactie die niet door de beugel kunnen. „Ik heb daar wel spijt van.”

Niet scherp genoeg

Angela de Jong schoof gisteravond aan bij Jinek om te reageren op het interview van Tom. Ze ervaarde, naar eigen zeggen, een mengeling van emoties. hij destijds dingen over haar heeft gezegd op de redactie die niet door de beugel kunnen. „Het begon emotioneel. Er zat daar een gebroken man die vertelde hoe hij met de gordijnen dicht lijdt onder alles wat er nu over hem heen komt. Daarna met heel veel plaatsvervangende schaamte, omdat er heel veel details over die buitenechtelijke relaties besproken werden. En ik kan niet tot een andere conclusie komen dan dat hij eigenlijk bevestigt wat er in de Volkskrant staat”, zegt Angela. Tom schijnt Khalid zelf te hebben gebeld om dit interview te doen. Daar sloeg Joost Vullings op aan. Hij vindt dat Tom te makkelijk door dit interview is gekomen en dat het niet kritisch genoeg is ingestoken.

 

Tags

AFFAIREGRENSOVERCHRIJDEND GEDRAGTOM EGBERSVOLKSKRANT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck