Topkok Ron Blaauw laat zijn oog vallen op Amerika

Ron Blaauw
Door: DitjesDatjes
25-01-2018

Sterrenkok Ron Blaauw is serieus aan het kijken of hij met zijn restaurant Ron Gastrobar de oceaan kan oversteken. Blaauw en zijn team doen onderzoek en voeren gesprekken hierover.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dit past bij het succes en de expansieambities van Blaauw, die al jarenlang met vernieuwende concepten de traditionele gastonomie opschudt. Ook in Nederland wil hij uitbreiden, mogelijk in Utrecht of Maastricht met de gastrobar.

Dit maakte Blaauw bekend bij BNR Zakendoen.

In Amsterdam is uitbreiding van het aantal restaurants onmogelijk. Blaauw wil zelfs dat er een stop wordt gezet op uitbreiding van het aantal restaurants. Dat in navolging van de hotelstop die is afgekondigd.

Dat komt, volgens Blaauw, door het tekort aan personeel en het fors gestegen aantal grote restaurants in de hoofdstad. Volgens hem in het onmogelijk om vakkundig en goed personeel te krijgen. Met het UWV is hij bezig om ouder personeel aan de slag te krijgen en mensen uit het buitenland. Blaauw hekelde de enorme papierwinkel en de bureaucratie waarmee dit gepaard gaat.

Blaauw werd bekend met zijn gelijknamige restaurant, waar hij 5 jaar geleden de Michelin-sterren van inleverde. Ron gastrobar was geboren. En daarna volgde grote successen en uitbreiding van het aantal Gastrobars.

Meer DenD