Toppers klaar voor nieuwe concerten: we kunnen niet wachten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

“De opening”, zegt Froger resoluut. “Ja, dat moment dat je die zaal binnenkomt en dat de mensen ons weer in vol ornaat zien… Dat is ook het moment waarop wij zelf denken: het gaat weer gebeuren, we kunnen niet meer terug”, vult Van der Boom aan. “Het moment dat je weer mag. We kunnen niet wachten”, zegt Froger.

Over hoe die opening – die in de afgelopen jaren altijd spectaculair was – eruit komt te zien, willen de heren niets kwijt. Het is voorlopig een mysterie. “Het is mooi dat dat nog steeds zo is”, lacht Smit. “Er liepen hier gisteren zeker vijfhonderd mensen en wij hebben de opening toen helemaal gerepeteerd, maar nog steeds weet niemand wat er gaat gebeuren. Zelfs de bandleden niet.”

Fysiek zwaar

Hoewel Froger er echt niets over kwijt wil, “ook geen tipje van de sluier”, onthult Smit dat het “fysiek de zwaarste opening” is die hij sinds zijn aantreden bij de Toppers in 2017 heeft meegemaakt. “Maar niet de engste”, verklapt Van der Boom, die niet van hoogte houdt en nog altijd met angst terugdenkt aan 2013, toen de groep per vliegend tapijt het stadion binnenkwam. “Daar zag ik toen als een berg tegenop.”

Mocht het allemaal goed gaan, dan wordt er tijdens Club Tropicana – het thema dit jaar – niet direct geproost met een cocktail. “Wij zijn niet van de generatie die tijdens en voor de show iets gaat drinken”, zegt Van der Boom. Volgens Smit is er “nog geen druppel gedronken”, en dat gaat volgens Joling “ook niet gebeuren”. Het is een groot feest, stelt Froger, “maar het is voor ons ook heel hard werken. Dan wil je zo fris en fit mogelijk zijn.”

Bedorven bier

Die ene keer dat ze wél een biertje namen toen een show bijna klaar was, zullen ze niet snel vergeten. Het was tijdens een van de laatste reeksen, tegen het einde, toen er opeens vier biertjes voor de Toppers klaarstonden. “Wij proosten en voor de camera lachen, zegt René opeens: dat is niet meer goed! Maar de mijne was al weg”, lacht Van der Boom. “Bleek nog uit een vat van vorig jaar te zijn”, reageert Froger lachend. Of de show desondanks wel is afgemaakt? “Tuurlijk!”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck