Trainer Henk Fraser weg bij FC Utrecht na grensoverschrijdend gedrag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Henk Fraser is niet langer trainer van FC Utrecht. Hij heeft zich grensoverschrijdend gedragen tegen speler Amin Younes en heeft volgens de clubleiding zelf besloten om op te stappen. Inmiddels heeft de club het nieuws bevestigd.

Bij de keel gegrepen

De aanleiding zou een incident zijn geweest op de training met Amin Younes. De Duitse aanvaller zou zich vervelend gedragen hebben, waarna Fraser hem bij de keel heeft gegrepen. De trainer is begin deze week gewoon met de groep naar Spanje gereisd voor een trainingskamp, maar uiteindelijk barstte daar alsnog de bom. Fraser kwam toen tot het besluit om op te stappen.

Hand in eigen boezem

,,Dit is me als trainer nog nooit overkomen”, zegt Fraser op de clubsite. Hij steekt de hand in eigen boezem. ,,Het past niet bij mij. Ik heb de club beschadigd en dat doet velen – ook mij – pijn. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

Voor zijn komst naar FC Utrecht was Fraser lang trainer bij Sparta. Fraser stapte bij die club aan het einde van afgelopen seizoen op. Toen Fraser de overstap naar FC Utrecht maakte, was hij ook assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Hij zou meegaan naar het WK in Qatar, maar legde deze nevenfunctie op verzoek van zijn nieuwe werkgever naast zich neer. Younes kwam net als Fraser afgelopen zomer naar FC Utrecht.

Tags

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGHENK FRÄSER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck