Tranen biggelden over de wangen van zangeres Karsu

Karsu
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het werd een tranendal bij deze aflevering van donderdagavond van Beste Zangers met de 31-jarige Turkse zangeres Karsu. De verhalen van de Turkse, ooit vernoemd naar het dorp Karsuköyü, de plek waar haar ouders vandaan kwamen.

Karsu is een muzikale heldin van jonge Turken en haar muziek is een heerlijke combinatie van jazz, pop en wereldmuziek Ze blijft ook in Nederland niet onopgemerkt. Ze trad zelfs al op in Carnegie Hall in New York.

Karsu deelde bij Beste Zangers aangrijpende verhalen uit haar jonge leven. Over haar ouders, die een restaurant hadden in de Amsterdamse Pijp waar Karsu bijna dagelijks achter de piano kroop om te spelen en te zingen. Maar ook andere tegenslagen, zoals het einde van een liefde van 12 jaar, verwerkte ze dapper.

Ook vertelde Karsu over een van haar leraren die voor haar een inspiratiebron was. Deze Hans heeft zelfs een jaar gewoond in het dorp Karsuköyü waar haar ouders vandaan kwamen. Hans, die tot grote verrassing van Karsu homoseksueel bleek te zijn, adviseerde de ouders van Karsu om hun dochter te vernoemen naar hun dorp. De zangeres noemde hem tot aan zijn dood Opa Hans.

De muzikale bijdrage van zanger Roel van Velzen kwam heel hard aan bij Karsu. Ze hield het niet droog en ze keek bijna verbeten naar zijn gedenkwaardige optreden.

Tags

AVROTROSBESTE ZANGERSJAN SMITKARSUROEL VAN VELZEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie