Carice in tranen bij laatste opnames GoT

Door: DitjesenDatjes
12-04-2019

Ze werd wereldwijd bekend door haar rol van priesteres Melisandre in de hitserie Game of Thrones, maar daar komt snel een einde aan. Dat afscheid hakte er bij Carice van Houten flink in en de tranen rolde dan ook over haar gezicht.

,,Dat had ik niet zien aankomen”, vertelt de actrice in de Volkskrant. Jarenlang speelde ze in de hitserie maar nu is het laatste seizoen opgenomen. ,,Ik kreeg ook zo’n lieve speech van de showrunners, de makers van de serie. Dus huilen. Ook dat besef je: jee, ik heb acht jaar in de grootste televisieserie uit de geschiedenis gezeten. Het is zo verbonden geraakt met mijn persoonlijke leven: er was altijd wel iets aan de hand als ik op de set stond.”

Het waren inderdaad een paar bewogen jaren voor de steractrice. Zo overleed haar vader, maar kreeg ze ook een zoon samen met haar man Guy Pearce. ,,Zes weken na je keizersnede een klif in Ierland op klimmen, terwijl je zo’n jaap hebt – ik zou het niet aanbevelen”, kijkt Carice terug. ,,Ik was ook gewoon in de war: de eerste dagen weg van mijn kind, dan zit je in de trailer te kolven terwijl iedereen op je staat te wachten. Wat doe ik hier?”

Moeilijk

De rol van Melisandre was heel anders dan de eerdere rollen. Zo speelde ze eerder Minous, Lea Meijer in De gelukkige Huisvrouw en Carmen in Komt een vrouw bij de dokter. Allemaal vrouwen met onzekerheden en angsten, maar Melisandre was anders. ,,Sommige acteurs vinden dat prettig, ik vond het juist moeilijk. De rol gaf me in eerste instantie niet al die zaken die ik leuk vind om te spelen: angst, zelftwijfel, tekortkomingen. Melisandre was alleen maar zeer zelfverzekerd”, aldus de 42-jarige actrice. ,,Het is ook maar een rol. Het is niet zo dat ik zelf denk: o, dit was dé rol van mijn leven.”

 

Meer DenD