Tranen bij Matthijs bij la Bohème van André van Duin

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een geëmotioneerde Matthijs van Nieuwkerk kon zijn tranen nauwelijks bedwingen toen André van Duin vrijdagavond La Bohème aan de talkshowtafel van DWDD zong.

Van Duin vertaalde La Bohème van Charles Aznavour al eerder voor Matthijs van Nieuwkerk, een groot fan van de Franse zanger. Alle emoties kwamen opeens samen, zoals Van Duin met de draaiende camera’s op hem gericht het lied indringend en puntgaaf zong.

Het verdriet over het afscheid van een geliefde, de tragiek van het leven en de onzekerheid die zo maar, zoals in deze crisistijd, je leven in kan sluipen. ,,Dat leek voor eeuwig en altijd, maar niet voorgoed”, zong Van Duin, die eerder dit jaar zijn geliefde en partner Martin Elferink verloor.

Van Nieuwkerk vertelde dat la Bohème van Van Duin eerder al zo veel indruk op het had gemaakt. Matthijs vindt het een van de hoogtepunten van DWDD in de afgelopen 15 jaar..

Tijd nodig

Het was de eerste keer dat André van Duin zich uitvoerig uitliet na het overlijden van zijn partner Martin. Hij vertelde dat het goed met hem ging, maar dat hij vooral tijd nodig heeft om aan zijn nieuwe situatie te wennen.

Nieuwe projecten stelt Van Duin uit naar 2021, maar hij gaat komende zomer wel twee edities opnemen van Heel Holland Bakt. Een verhuizing naar Amsterdam-Buitenveldert werd afgeblazen.

Talkshow stopt

Van Nieuwkerk, die volgende week stopt met zijn succesvolle talkshow, onthulde dat hij de vertaling van La Bohème van Van Duin thuis aan de wand heeft opgehangen. Van Nieuwkerk was niet alleen nu maar ook de eerste keer dat hij het hoorde emotioneel, omdat hij het lied associeerde met zijn ouders.

Van Duin, kilo’s afgevallen na het overlijden van zijn partner Martin, zong het lied van Charles Aznavour aan tafel van Matthijs. Een bijzonder moment voor Van Nieuwkerk maar ook voor Van Duin. Hij vertelde dat hij de afgelopen maanden veel troost vond door te kijken naar DWDD maar hij keek ook naar de series op Netflix.

“,,2020-03-20 19:12:20”

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck