Tranen vloeien bij eerbetoon Peter R. de Vries: emotionele Miljuschka in beeld

Door: Charlotte Wijnen
15-10-2021

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala werd Peter R. de Vries herdacht met een muzikaal eerbetoon. Het nummer ‘Guaranteed’ werd gezongen waarin Peters lijfspreuk ‘on bended knee is no way to be free’ te horen is. In tranen luisterde Miljuschka Witzenhausen naar het prachtige nummer.

Eerbetoon aan Peter

Xander de Buisonjé, Jan Dulles, Berget Lewis en Nick Schilder brachten tijdens de live-uitzending donderdag een muzikaal eerbetoon aan de overleden misdaadverslaggever.

Xander de Buisonjé zong aan de piano ‘A Whiter Shade of Pale’, het favoriete nummer van Peter. Daarna verscheen Jan Dulles zingend in beeld bij het Paleis van Justitie en Berget Lewis in de Amsterdam ArenA. Nick Schilder zong voor de oude Boulevard-studio het nummer ‘Guaranteed’, waarin de lijfspreuk van Peter ‘on bended knee is no way to be free’ te horen is.

Miljuschka in tranen

Tranen vloeien bij het emotionele eerbetoon. Aan het eind van het nummer verschijnt er een aangrijpend shot. Miljuschka Witzenhausen is vol in beeld terwijl haar tranen over haar wangen lopen.

Onlangs vertelde Miljuschka hoe zwaar ze het heeft met het overlijden van de misdaadverslaggever. Peter R. de Vries stond Astrid Holleeder, de moeder van Miljuschka, bij in haar verklaring tegen haar broer Willem Holleeder.

De eerste twee maanden na zijn overlijden wilde ze het er niet over hebben, maar uiteindelijk deelde ze haar gevoelens via Instagram. ,,Ik vind het zo hartverscheurend voor zijn (moeder van) kinderen en geliefde”, schreef Miljuschka. ,,Ze leefden met dezelfde angst als ik, maar dan voor hun vader in plaats van hun moeder”, schreef Miljuschka.

Meer DenD