Tranen vloeien bij verslagen Novak Djokovic

Koning Felipe ziet landgenoot Wimbledon winnen.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het was de tweede keer dat koning Felipe van Spanje de nieuwe Wimbledon-kampioen Carlos Alcaraz aan het werk zag. Zondagavond versloeg de 20-jarige Spanjaard zijn opponent Novak Djokovic. Zeven keer eerder won de Serviër het belangrijkste tennistoernooi van de wereld, maar na 5 slopende sets bleek de fabuleuze Alcaraz toch te sterk. Zijn spel was voor Novak te veel van het goede: zijn 24e grand slam werd hem door de neus geboord.

Prinses Kate, voor de gelegenheid in het groen gekleed, mocht als ere-presidente van het Wimbledon-comité de beker beker uitreiken aan de Spanjaard, die geboren is in de buurt van de stad Murcia, vlak bij Alicante.

De wedstrijd tussen de tennissers van twee generaties was bloedstollend. Alcaraz, met ongelooflijk veel techniek in huis, won eerder dit jaar de US Open, maar hij staat vooral bekend als gravelspecialist. Wimbledon wordt echter op gras gespeeld en de winst smaakt volgens de Spanjaard naar meer.

Novak Djokovic was na afloop vol lof over zijn tegenstander. Hij had er zichtbaar moeilijk mee. De tennisser, die nooit de populariteit bereikte van bijvoorbeeld Roger Federer, was zeer sportief in de richting van zijn opponent.

Ook hij realiseerde zich dat een generatiewisseling aanstaande is. Op een gegeven moment kon Djokovic zelfs zijn tranen niet bedwingen toen zijn 8-jarige zoon Stefan in beeld kwam. Het was een moeilijk moment voor de meest succesvolle tennisser aller tijden.

Alcaraz, die nog even moest wennen aan zijn nieuwe status, sprong meteen na de finale naar de box waar zijn familie en zijn begeleidingsteam zat. De tennisser rende de tribune op en omhelsde zijn coach en zijn familie. Het was een gouden moment op de dag dat heel Spanje Maria eert en na de winst op de vrijwel ongeslagen Djokovic.

Sterren vergapen zich aan Wimbledon-finale.

Tags

CARLOS ALCARAZFELIPENOVAK DJOKOVICWIMBLEDON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck