Dit zijn de trouwe viervoeters van de oranje’s

Door: DitjesDatjes
04-10-2018

Het Koninklijk Huis grijpt donderdag dierendag aan door het publiceren van een foto uit juni 1966, waarop prins Claus in zijn auto wordt begroet door Joris, de hond van prinses Beatrix.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Duizenden likes

“Joris woonde vanaf 1964 met prinses Beatrix in Lage Vuursche en hij maakte in de jaren daarna ook kennis met prins Claus, prins Willem-Alexander, prins Friso en prins Constantijn”, schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst bij de foto uit het archief. De foto levert duizenden likes op.

Joris de hond

Joris is een beroemdheid. Het was de hond waarmee Beatrix en de toen nog volslagen onbekende Claus aan het wandelen waren toen ze door fotograaf John de Rooy werden betrapt waardoor heel de wereld op de hoogte kwam van hun romance.

Koninklijke honden

De golden retriever ‘Joris’ was het hondje van koningin Beatrix in 1963, toen ze in het kasteel Darkensteyn woonde. Na de geboorte van koning Willem Alexander kwam de Dalmatiër genaamd Arthus en een andere golden retriever genaamd Buster. Een tijd later is het bekendste hondje van Beatrix erbij gekomen en dat is Miss Pepper. Mac en Chip waren haar andere twee honden die er als laatst bij zijn gekomen.

Het gezin van koning Willem Alexander en koningin Máxima hebben niet één maar twee zwarte labradors: Skipper en Nala. Ook hebben ze onlangs puppy Luna gehouden, en van de puppy’s van Nala. De overige hondjes zijn opgevangen door andere gezinnen.

Meer DenD