Trump verkozen tot slechtste acteur om docu’s

Door: DitjesDatjes
23-02-2019

LOS ANGELES – Donald Trump heeft de Golden Raspberry Award gewonnen voor slechtste acteur. De Amerikaanse president sleepte de prijs voor slechtste filmprestatie van het afgelopen jaar in de wacht voor zijn ‘rollen’ in de documentaires Fahrenheit 11/9 en Death of a Nation. In beide films wordt archiefmateriaal van Trump gebruikt.

Het is niet de enige ‘Razzie’ die de Amerikaan tijdens de 39e editie van de prijzenregen won. Trump, die in 1991 al een award voor slechtste mannelijke bijrol kreeg, werd ook gekroond tot slechtste duo, voor zichzelf en zijn ‘zichzelf in stand houdende bekrompenheid’. Zijn vrouw Melanie maakte ook kans op de gouden framboos voor haar bijrol in Michael Moores Fahrenheit 11/9, maar zag het beeldje naar Trumps adviseur Kellyanne Conway gaan voor dezelfde documentaire.

De grote ‘winnaar’ is Holmes & Watson. De komedie over Sherlock Holmes en Dr. Watson, waarin Will Ferrell en John C. Reilly de hoofdrollen vertolken, sleepte vier awards in de wacht. De film werd gekozen tot slechtste film en slechtste remake, namaak of vervolg. Ook kreeg Etan Cohen de prijs voor slechtste regisseur en waren de acteerprestaties van Reilly genoeg onder de maat om naar huis te gaan met het beeldje voor slechtste mannelijke bijrol.

De Golden Raspberry Awards zijn gouden beeldjes in de vorm van een framboos die een satirische tegenhanger van de Oscars zijn. Traditiegetrouw worden de beeldjes de dag voor de prestigieuze Oscars uitgereikt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen