Truus van Gaal over Louis’ ziekte: ‘Nog altijd slapeloze nachten’

Truus heeft slapeloze nachten over ziekte van Louis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Louis van Gaal maakte afgelopen april bekend dat hij sinds eind 2020 worstelt met prostaatkanker. Na veel behandelingen is de ziekte onder controle, maar zijn vrouw Truus is er niet gerust op. ,,Het bezorgt mij slapeloze nachten.”

Truus van Gaal praat openhartiger dan ooit over haar huwelijk met de bondscoach. Ze zijn na 27 jaar nog steeds dolgelukkig met elkaar, ook al gaat het niet altijd over rozen. Dat komt vooral door de ziekte waar Louis aan lijdt. ,,Laatst zei hij nog: ‘Die kanker is nog niet uit mijn lijf, ik kan nog steeds doodgaan”, vertelt Truus in Nouveau.

Slapeloze nachten

Truus wil er niet aan denken dat ze Louis kwijt kan raken. ,,Ik realiseer me steeds vaker hoezeer mijn leven op Louis is ingericht. Ik wil hem nog helemaal niet missen.”

Volgens Truus is Louis heel nuchter. ,,Hij vindt dat hij nu al een mooi leven heeft gehad. Maar ik lig er ’s nachts wakker van als de controles in het ziekenhuis er weer aankomen. Hij lacht mijn zorgen het liefst weg: ‘Zo gauw ben je niet van me af, hoor.”’

Ontmoeting

Truus was 39 jaar toen ze Louis ontmoette. Haar vorige huwelijk strandde na twaalf jaar omdat haar toenmalige echtgenoot een affaire kreeg met zijn tennispartner. Gelukkig leerde ze jaren later Louis kennen, die ze had gevraagd als gastspreker tijdens het WK van 1994 in Amerika.

Op dat moment was Louis nog in de rouw; zijn vrouw was vijf maanden eerder overleden. Truus en Louis waren eerst maatjes voordat ze verliefd op elkaar werden. Nu zijn ze inmiddels al 27 jaar samen. ,,We zijn 68 en 71, slapen nog altijd lepeltje-lepeltje en hebben nu al een fantastisch leven gehad.”

Tags

LOUIS VAN GAALTRUUS VAN GAAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck