TUI haalt laatste 150 Nederlanders terug van La Palma

Door:
27-09-2021

DEN HAAG (ANP) – De laatste 150 Nederlandse vakantiegangers zijn afgelopen zaterdag opgehaald van het Spaanse eiland La Palma, zegt een woordvoerster van reisorganisatie TUI maandag. Hiermee bevestigt de zegsvrouw eerdere berichtgeving hierover van NU.nl. Afgelopen donderdag werden 79 andere Nederlanders naar Nederland gevlogen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De vulkaan Cumbre Vieja op het Canarische eiland is al ruim een week actief. “Om de veiligheid van onze vakantiegangers te garanderen”, aldus een woordvoerster van TUI, “hebben we afgelopen zaterdag de resterende Nederlandse reizigers per ferry naar het naastgelegen eiland Tenerife gebracht en aansluitend naar Nederland gevlogen.”

Het vliegveld La Palma Airport is zaterdag tijdelijk gesloten geweest omdat vulkaanas moest worden opgeruimd. Volgens de zegsvrouw bestond dat vermoeden al en is daarom gekozen voor de vlucht vanaf Tenerife.

Geen vluchten

“Er is een apart vliegtuig gestuurd om onze reizigers, alsook de reizigers van TUI België, op te halen. Zij zijn zaterdagavond naar Amsterdam en Brussel gevlogen.” Voorlopig gaan tot en met 5 oktober geen vluchten van TUI naar het eiland, zegt de woordvoerster. Het vliegveld op La Palma kon zondag weer in gebruik worden genomen.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen, maar honderden gebouwen zijn verwoest. Duizenden mensen zijn geëvacueerd.

 

ANP

 

 

Meer DenD