Tv-series grootste kanshebbers bij MTV Movie & TV Awards

Door: DitjesDatjes
19-04-2021

De genomineerden van de MTV Movie & TV Awards zijn bekendgemaakt. Dit jaar zijn er vooral veel televisieseries genomineerd voor de gouden popcornbekers. Zo maken onder meer WandaVision, Emily in Paris en Bridgerton kans op een prijs.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De MTV-prijzen lopen door elkaar heen, slechts enkele categorieën zijn alleen voor films dan wel series. De Amerikaanse superheldenserie heeft met vijf stuks de meeste nominaties te pakken, de serie maakt onder andere kans op een prijs voor beste prestatie (Elizabeth Olsen) en beste superheld (Teyonah Parris). Emily in Paris is vier keer genomineerd en de populaire netflixserie Bridgerton en The Mandalorian van Disney+ zijn elk drie keer genomineerd.

Van de genomineerde films is de nieuwe film van Sasha Baren Cohen de grootste kanshebber. Borat Subsequent Moviefilm maakt kans op drie gouden popcornbekers onder meer in de categorie beste film. De vorig jaar overleden Chadwick Boseman is postuum ook genomineerd voor een MTV Movie Award. De Black Panther-acteur maakt kans op een prijs voor zijn prestaties in de film Ma Rainey’s Black Bottom.

Prijsuitreiking

Dit jaar zijn er voor het eerst ook een aantal categorieën speciaal voor realityshows. Deze worden op een aparte avond uitgereikt tijdens de Movie & TV Awards: Unscripted. RuPauls Drag Race domineert hier de nominaties met maar liefst vier stuks, gevolgd door TLC’s 90 Day Fiancé met twee nominaties.

Op de eerste avond van de awardshow worden de reguliere MTV Movie & TV Awards uitgereikt, op de tweede avond volgen de prijzen voor de realityshows. Vorig jaar ging de prijsuitreiking vanwege de coronamaatregelen niet door, maar besloot de organisatie een avond te doen zonder genomineerden. Tijdens de MTV Movie & TV Awards: Greatest of All Time werden de mooiste en opmerkelijkste tv- en filmmomenten sinds de jaren tachtig vertoond.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD