Tv-special Queen valt samen met Oprah-interview

Door: DitjesDatjes
22-02-2021

De Britse koninklijke familie zal dit jaar niet samenkomen in Westminster Abbey voor de jaarlijkse viering van Commonwealth Day. Vanwege de aanhoudende pandemie is gekozen voor een speciale televisie-uitzending op BBC One op 7 maart. Op dezelfde dag wordt ook het tv-interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan uitgezonden op CBS.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de tv-special A Celebration for Commonwealth Day zullen zowel koningin Elizabeth als prins Charles en Camilla, prins William en Catherine en Sophie, de gravin van Wessex, te zien zijn. In het programma, gepresenteerd vanuit Westminster, zal Elizabeth haar traditionele boodschap delen en zijn er onder meer lezingen en muzikale optredens “van over de hele wereld”, van onder meer het koor van Westminster Abbey en muzikanten Nitin Sawhney en Lianne La Havas. Geloofsleiders vanuit het hele Gemenebest zullen online aanwezig zijn.

Commonwealth Day, de tweede maandag van maart, wordt sinds 1972 gevierd. De dag staat in het teken van het Gemenebest, dat bestaat uit meer dan vijftig lidstaten waarvan Elizabeth staatshoofd is. Vorig jaar ging het evenement wel gewoon door.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD