TVOH-kandidate klapt uit de school: ‘Marco Borsato zoende haar ongewenst’

Marco zoende deelneemster bij TVOH
Door: Charlotte Wijnen
18-01-2022

Een kandidate die mee heeft gedaan aan The Voice of Holland is uit de school geklapt over Marco Borsato. Volgens haar heeft de zanger een andere deelneemster op de mond gezoend. ,,Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Nu de beerput van The Voice of Holland opengetrokken is, komen er steeds meer verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag naar buiten. Rond Marco Borsato bleef het vrij stil, tot nu…

Barbecue team-Borsato

Een kandidate die meedeed aan The Voice heeft met RTV West over haar negatieve ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen gesproken. Ze zat in het team van Marco maar had geen nare ervaringen met de zanger. Toch durfde ze jarenlang niet naar zijn barbecues te gaan, waar deelnemers van The Voice voor uitgenodigd worden.

‘Voelde me nooit veilig bij Jeroen Rietbergen’

,,De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ‘team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was”, vertelt ze aan RTV West. ,,Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt.”

Bij haar mede-kandidaten zag ze hetzelfde gebeuren. ,,Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?’

‘Marco zoende kandidate op haar mond’

Jeroen was degene die seksueel getinte opmerkingen naar haar maakte, niet Marco. En toch weet ze dat ook hij zich misdragen heeft tijdens The Voice. ,,Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende”, onthult ze. ,,Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Hoewel ze zelf nooit problemen heeft gehad met de zanger, vindt ze het kennelijk wel belangrijk om dit te melden. Inmiddels komt ze wel gewoon weer naar de barbecue van Marco. ,,Omdat ik weet dat Jeroen daar niet meer komt.”

Jeroen Rietbergen en Ali B

De beschuldigingen die nu naar buiten gekomen zijn, zijn vooral gericht tegen Jeroen Rietbergen. Hij heeft inmiddels toegegeven ‘contact van seksuele aard’ gehad te hebben met vrouwen die bij het programma betrokken waren. De kandidate die gesproken heeft met RTV West gaat nog aangifte doen, zo heeft ze gemeld aan de regionale omroep.

Ook coach Ali B wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar de rapper ontkent de beschuldigingen.

Meer DenD