Twan Huys is echt de aller, allerbeste…

Twan Huys
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In een vol Carré werd het plan van de ‘alleskunner’ van College Tour Twan Huys duidelijk: zijn gast de Amerikaanse gast Michael Wolff onder handen nemen over diens journalistieke missers en methoden in zijn succesboek Fire and Fury over president Donald Trump.

In de week dat bekend zou worden dat hij in september van dit jaar Humberto Tan zou gaan opvolgen bij RTL gaf Twan Huys nog een keer zijn visitekaartje af.

College Tour van de NTR, een omroep zonder leden, veroorzaakte vaker ophef. Bijvoorbeeld toen crimineel Willem Holleeder, die op het punt staat opnieuw veroordeeld te worden, er zijn straatje van Huys mocht komen schoonvegen. (‘Vanavond is hij hier voor zijn eerste grote interview’).

Huys verdedigde zich destijds tegen alle kritiek van bijvoorbeeld ex-politievoorlichter Klaas Wilting en mepte hard terug naar bijvoorbeeld misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Wat Huys afgelopen week in de College Tour met de Amerikaanse schrijver deed was bijna een kopie van een incident bij de Amerikaanse ontbijtshow Morning Joe waar Wolff er ook al was uitgezet omdat hij ongefundeerd een relatie suggereert tussen Trump en de VN-ambassadeur Nikki Haley.

Wolff maakte duidelijk dat hij het vermoeden van die relatie tussen Trump en Haley nooit heeft opgeschreven in het boek, omdat hij het niet hard kan maken. ,,Gossip kan uiteindelijk ook een feit blijken te zijn”, aldus Wolff, die een ongemakkelijke avond had en bovendien Huys, die zich meet met Amerikaanse talkshow-toppers, op zijn nummer zette.

Wolff werd beschuldigd van journalistiek winstbejag door Huys. Ondertussen heeft de NTR de video met het interview van Huys in Carré onvertaald – dus in het Engels – op YouTube gezet.

Ontegenzeggelijk heeft Huys, met ervaring als correspondent in de Verenigde Staten, grote kwaliteiten. Hij initieerde bijvoorbeeld ook het eerste Correspondentsdinner met premier Mark Rutte in de hoofdrol tijdens een elitefeestje in de Beurs van Berlage.

Huys neemt naar verluidt eindredacteur Marij Janssens van Nieuwsuur en College Tour mee naar RTL. Ministers en andere gezagsdragers zullen straks weer kiezen voor de tafel van RTL. Gebbetjes met Holland zingt Hazes etc. zijn verleden tijd met de serieuze Huys aan de kop van de tafel.

Nieuwsuur, het journalistieke paradepaardje van de publieke omroep, moet nu op zoek naar een nieuwe presentator, een alleskunner. Wie? Eelco Bosch van Rosenthal bijvoorbeeld, een bescheiden mens en minstens zo kundig als Huys.

Bekijk de video hier:

Tags

HUMBERTO TANRTLRTL LATE NIGHTTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie