Twan: ‘Ik was een slechte vader’

Twan Huys
Door: Tanja Brouwer
22-05-2020

Niet alleen zijn reputatie heeft een flinke klap gekregen door het presenteren van RTL Late Night. Twan Huys ziet in dat ook zijn vaderschap heeft geleden onder zijn rol als vervanger van Humberto Tan. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Programma slurpt je op’


Lang duurde zijn RTL-avontuur niet en achteraf zou hij wellicht spijt hebben van zijn overstapt van de publieke omroep, waar hij succesvolle programma’s zoals College Tour en Nieuwsuur presenteerde. ,Het was te aantrekkelijk, met 50% kans om te slagen”, zegt Twan in 30 minuten rauw over het moment dat hij moest beslissen of hij de overstap maakte. Die keuze blijkt hij vooral in z’n eentje gemaakt te hebben, want het thuisfront was niet blij. ,,In die anderhalf jaar dat ik bij RTL Late Night zat vind ik mijzelf met terugwerkende kracht geen goede vader geweest. Zo’n programma slurpt je op.”

Zijn twee kinderen, dochter Dylan Rose (9) en zoon Jack (11) waren blij toen Twan stopte. ,,Mijn kinderen vroegen toen het was afgelopen:  Dat ga je toch niet nog een keer doen hè?’.” Twan zag in dat dat niet zo snel zag gebeuren omdat hij vast niet meer gevraagd zou worden, maar het was wel een eyeopener. ,,Ik vond dat ik er te weinig voor ze was. Het afgelopen jaar hebben we met z’n vieren veel wandelingen gemaakt en is alle schade ingehaald.”

Meer DenD