Twan van de Nieuwenhuijzen ziet meer valkuilen in Turijn

Door: DitjesDatjes
08-05-2022

Twan van de Nieuwenhuijzen is voor het tweede jaar op rij Head of Contest op het Eurovisie Songfestival. In Turijn ziet hij veel overeenkomsten met zijn werk in Rotterdam maar omdat hij het al een keer gedaan heeft, zijn er toch meer zorgen.

“Ik zie nu veel meer wat er ook mis kan gaan”, zegt Van de Nieuwenhuijzen, die als Head of Contest als een soort scheidsrechter eindverantwoordelijk is voor de competitie, tegen het ANP. “Vorig jaar, toen ik het voor het eerst deed, onderschatte ik het op een bepaalde manier nog een beetje omdat je niet weet wat je kan verwachten.”

“Nu heb ik de hele cirkel vanaf de opbouw, de voorbereiding, de eerste repetitie tot de finales en de uitslag al gedaan, dus ik weet wat er komt”, gaat Van de Nieuwenhuijzen verder. “Er gebeurt zoveel in zo’n korte tijd, dus ik zie nu ook valkuilen. Dat is heel gek. Ik kan er nu soms meer zorgen over hebben. Maar het hoort er ook een beetje bij, het houd je ook scherp.”

Snelkookpan

Heel veel verschillen zijn er niet in vergelijking met Rotterdam. “We moeten samenwerken met veertig delegaties en ervoor zorgen dat hun act wordt zoals ze graag zouden willen. Dat is min of meer hetzelfde. Ik ben er nu onwijs mee geholpen dat ik veel delegatiehoofden al ken en dat zij mij ook kennen. Want iedereen verzuipt natuurlijk altijd een beetje in dat enorme geweld rond het songfestival en al die mensen die hier rondlopen.”

Van de Nieuwenhuijzen omschrijft het songfestival ook wel als “een hysterische snelkookpan”. “Iedereen zegt: ‘mijn drie minuten zijn het belangrijkste en dan moet alles gebeuren’.” Van de Nieuwenhuijzen weet dat duidelijk communiceren daarom belangrijk is. “Anders kan het weleens heel lastig worden.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD