Twee jaar cel geëist tegen Quincy Promes voor neersteken neef

Twee jaar cel voor Quincy
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel tegen Quincy Promes voor zware mishandeling. De topvoetballer staat vandaag in Amsterdam terecht voor het neersteken van zijn neef Esajas. De aanleiding zou een van een tante gestolen ketting zijn geweest. ,,Wie van tante pikt, maak ik af.”

Volgens het OM valt niet te bewijzen dat Promes het doel had zijn neef om te leggen. Hij zou tijdens en na de steekpartij weliswaar hebben geroepen dat hij zijn neef wilde doden, maar er zou uit zijn handelingen onvoldoende gebleken zijn dat hij dat echt wilde. Ook nam hij volgens de officier van justitie niet het risico dat zijn neef zou overlijden. Hij raakte hem in de knie en niet in de buurt van een slagader.

Gestolen ketting

Wel acht de officier van justitie zware mishandeling als bewezen. Promes verkeerde in een ‘woeste toestand’ en stak met ‘grote kracht’. Anderen moesten er tussen springen om erger te voorkomen. Esajas liep bij de steekpartij een enorme wond vlakbij zijn knie op en een doorgesneden pees. Promes was boos omdat Esajas in 2016 een ketting van 3000 euro van een tante zou hebben gestolen.

‘Ik ga hem doodmaken’

De ruzie over de ketting was nooit echt uitgesproken en escaleerde die avond. Esajas viel en Promes maakte stekende bewegingen. Op dat moment schopte Esajas van zich af maar merkte op een gegeven moment dat hij niet goed meer kon staan. Promes zou volgens een getuige hebben geroepen: ,,Ik ga hem doodmaken!”

Drugszaak

De zaak tegen Promes kwam aan het rollen tijdens een ander politieonderzoek. Hij is verdachte in een drugszaak waarin hij zou hebben geïnvesteerd. Op de dag van de steekpartij werd de telefoon van Promes getapt door de politie. ,,Wie van haar pikt, maak ik af”, zei Promes over de vermeende diefstal. ,,Er zijn bepaalde mensen in de familie voor wie ik doodmaak.”

Tags

QUINCY PROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck