Twee Nederlanders in Antakya omgekomen door aardbevingen Turkije

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DEN HAAG (ANP) – Twee Nederlandse mannen zijn in Turkije door de aardbevingen om het leven gekomen, heeft een familielid woensdag bevestigd. Het gaat om Yilmaz Köse en zijn vader Hamis Köse. De NOS meldt dat de 87-jarige Hamis en de 53-jarige Yilmaz uit Zutphen komen. Hun lichamen zijn dinsdag onder het puin van een appartementencomplex in Antakya in het zuiden van Turkije gevonden, zegt Esraa, de dochter van Yilmaz Köse.

Zij heeft haar vader voor het laatst zondagavond gesproken toen ze op het vliegveld van Düsseldorf in Duitsland was. De familie zou de verloving van Esraa’s zusje in Turkije gaan vieren. Daarna heeft ze niks meer van hem vernomen. Esraa zou voor de viering ook die kan opgaan maar haar vlucht werd in Istanboel geannuleerd door het slechte weer waardoor ze niet in Antakya was op het moment van de aardbevingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de dood van de twee mannen nog niet bevestigen. Een zegsman geeft wel aan dat ze op de lijst staan van vermiste Nederlanders. Het ministerie meldde eerder dat er zeven Nederlanders worden vermist in Turkije.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie