Twee prijzen voor Nederlandse arthousefilm

Door: Redactie
29-10-2017

MONTPELIER – De Nederlandse coproductie Dede heeft weer twee buitenlandse prijzen in de wacht gesleept. De film won de publieksprijs op het Cinemed FilmFestival in Montpelier en werd bekroond met de prijs voor beste regisseur op het Tofifest Film Festival in Polen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat heeft producent Jamillah van der Hulst zondag gemeld. Dede van de Georgische regisseur Mariam Khatchvani gaat over het leven van een jonge vrouw die woont in een afgelegen bergdorp in Georgië waar het leven strikt bestuurd wordt volgens eeuwenoude tradities.

Dina’s grootvader heeft haar uitgehuwelijkt aan David. Maar Dina ontwikkelt gevoelens voor de knappe soldaat Gegi en komt voor de keuze of zij de traditie durft aan te vechten.De film werd ontwikkeld met ondersteuning van het Sundance Screenwriters Lab en de Fabrique des Cinemas du Monde in Cannes.

Dede is ook ondersteund door het Nederlandse initiatief The Dutch Film Club, een groep van bedrijven en particulieren die talentvolle filmmakers wereldwijd financieel steunen. Het is niet bekend wanneer Dede in de Nederlandse bioscopen te zien is.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD