Twee Voice-slachtoffers zaten in team Anouk: ‘Erg dat ik niets wist’

Twee TVOH slechtoffers zaten in team Anouk
Door: Charlotte Wijnen
20-05-2022

Anouk kwam na de BOOS-uitzending erachter dat er twee meiden in haar team slachtoffer zijn geweest van het grensoverschrijdende gedrag dat zich achter de schermen bij The Voice of Holland heeft afgespeeld. ,,Erg dat ik daar nooit weet van had.”

Nadat Anouk naar de uitzending van BOOS had gekeken, besloot ze op onderzoek uit te gaan. Ze was zo erg geschrokken van de onthullingen, dat ze besloot rond te bellen.

Twee meiden uit team Anouk

,,Met mijn team hebben we met onze kandidaten uit alle seizoenen contact gezocht”, laat Anouk weten in Vrouw. ,,Zo kwam ik erachter dat er ook twee meiden uit mijn teams onder de slachtoffers waren. Erg dat ik daar nooit weet van had.”

‘Ali was laconiek’

Voordat de BOOS-uitzending werd uitgezonden, kreeg Anouk een telefoontje. ,,We hadden net nog de Knockouts opgenomen, met te gekke finalisten”, blikt Anouk terug. ,,Toen werd ik gebeld dat ze het programma tijdelijk stopzetten, het had te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ik vroeg natuurlijk meteen: ‘Door wie?’ Maar dat konden ze niet zeggen, alles werd onderzocht.”

Anouk is toen al zelf gaan bellen. De eerste die ze belde was Ali B. ,,Ali was nogal laconiek, grapte het een beetje weg, zoals hij kan doen. Toen dacht ik al: ik weet niet of hij helemaal open met me is. Daarna belde ik Jeroen Rietbergen, die was duidelijk en zei: ‘Ik heb ermee te maken, voor mij is het over.”’

‘Doe normaal!’

Dat ze al die tijd niets heeft geweten, zorgde voor een ‘rollercoaster’ in haar hoofd. ,,Waar ik ook zo kwaad over ben: terwijl mensen dus wisten dat dit aan de hand was, want er was blijkbaar al een officiële berisping geweest, heb ik meegeholpen om meisjes te ronselen voor dat programma”, aldus Anouk.

Ook haalt ze uit naar degenen die zeggen dat het om ‘volwassen meiden’ gaat. ,,Sommige mensen zeggen: ‘Maar die meiden waren al 18 of 19.’ F*** off! Ik heb een dochter van bijna 17. Die ziet er misschien volwassen uit, maar het is een kind. Doe normaal!”

Meer DenD