Tweede Downton Abbey-film wordt verplaatst naar mei

Door: DitjesDatjes
27-01-2022

Downton Abbey-fans moeten langer wachten voordat ze de aanstaande tweede film in de bioscoop kunnen zien. De releasedatum is verschoven van maart naar mei, meldt The Hollywood Reporter. Het is de tweede maal dat de release van de langverwachte sequel wordt uitgesteld. Eerder werd de première vanwege de coronapandemie verschoven van najaar 2021 naar voorjaar 2022.

In de film keert de cast van de oorspronkelijke tv-serie, onder wie Hugh Bonneville en Elizabeth McGovern, weer terug. Ook onder anderen Hugh Dancy, Dominic West en Laura Haddock hebben een rol.

Van Downton Abbey zijn van 2010 tot en met 2015 zes seizoenen gemaakt. De serie speelt zich af tussen 1912 en 1926 op het landgoed van de welgestelde familie Crawley.

De eerste film verscheen in 2019. Hierin is te zien hoe de Crawleys zich voorbereiden op een bezoek van de koning en koningin aan hun kasteel. In het vervolg maakt de familie een reisje naar de Franse Rivièra. De film werd geschreven door Julian Fellowes, de bedenker van de serie.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD