Tweede huwelijk prinses Margarita op de klippen

Prinses Margarita gaat scheiden van haar man
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het huwelijk van prinses Margarita is op de klippen gelopen. De dochter van prinses Irene gaat scheiden van Tjalling ten Cate met wie ze in 2008 in het huwelijk trad. Zeven jaar daarvoor trouwde Margarita nog met Edwin de Roy van Zuydewijn. Ook dat huwelijk leed schipbreuk.

Margarita de Bourbon de Parme en Tjalling ten Cate, die samen twee dochters (Julia en Paola) hebben, leggen in een verklaring uit wat er aan de hand is.

Officiële verklaring

,,Enige tijd geleden hebben wij gezamenlijk en in vriendschap besloten om uit elkaar te gaan”, aldus het stel. ,,Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan. Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters. Wij vragen eenieder om ons gezin tijd en rust te gunnen om aan de nieuwe situatie te wennen.”

Twee jaar geleden meldde DenD al dat er geruchten de ronde deden dat het niet boterde tussen Margarita en Tjalling. Die geruchten werden door het echtpaar naar het rijk der fabelen verwezen.

Omstreden relatie

Indertijd was haar relatie met De Roy van Zuydewijn ook omstreden. De koninklijke familie kreeg buikpijn van alle beschuldigingen en insinuaties van De Roy, die overigens nog steeds geld wil zien van Margarita in de vorm van alimentatie. In 2004 gingen De Roy en Margarita uit elkaar. Margarita werd weer in de armen gesloten door ooms, tantes, nichten en neven.

Haar leven kwam nadat ze met Tjalling ten Cate trouwde in rustiger vaarwater. Margarita ging aan de slag met haar eigen juwelenlijn en ze trad toe tot het bestuur van Jumping Amsterdam. Margarita is een fervent paardenliefhebster. Tjalling ten Cate is jurist en werkt bij De Nederlandsche Bank.

Tags

KONINGSHUISPRINSES MARGARITATJALLING TEN CATE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck