Twitteraars verbijsterd over respectloze gezinnen Ver van Huis

Door: DitjesenDatjes
11-09-2019

Vier Nederlandse gezinnen zijn in het programma ‘Ver van Huis’ in Ohio om daar dichter tot elkaar te komen. Televisie, telefoons en internet hebben ervoor gezorgd dat ze thuis nauwelijks meer praten met elkaar. Het was dan ook een flinke cultuurshock toen ze te horen kregen dat ze moesten leven bij de Amish. Helaas zijn twee van de vier gezinnen zich niet aan te passen aan hun gelovige gastgezinnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kleding

De Amish, een geloofsgemeenschap in het noorden van Amerika, hebben geen internet of elektriciteit. In plaats daarvan werken ze op het land, in de bakkerij en in het huishouden. En dat doen ze allemaal samen met het gezin. Aan de Nederlandse gezinnen wordt gevraagd zich tijdelijk onder te dompelen in hun cultuur, mee te werken in het bedrijf en de kleding te dragen. Daarnaast helpt een psycholoog de gezinnen te ontdekken wat er precies misgaat onderling en hoe ze hun gewoontes kunnen veranderen. Helaas lijken twee gezinnen niet mee te willen werken.

Op Twitter laten kijkers hun ergernissen merken, want volgens hen gedragen de familie Te Vrede en de familie Van Beek zich uitermate respectloos. De psycholoog wordt door de familie Te Vrede tegengesproken en ze hebben kritiek op zijn handelswijze. Daarnaast willen zij niet de kleding aan van de Amish. De leden van familie Van Beek weigeren niet alleen de kleding, maar ook het aanbod van de Amish om samen te eten. Daarnaast lijkt het leven zonder telefoon het gezin zwaar te vallen, want één van de zonen moest huilen bij het inleveren van de telefoon.

 

https://twitter.com/RoosEisinger/status/1171503478029438976

 

https://twitter.com/ArcticVixen88/status/1171498322881699846

https://twitter.com/RoosEisinger/status/1171503478029438976

 

Meer DenD