‘Twitteraccount talkshow Khalid & Sophie kocht volgers’

Talkshow Khalid en Sophie kocht volgers
Door: Charlotte Wijnen
31-08-2021

Een flinke domper voor talkshow Khalid & Sophie, de opvolger van De Vooravond. De eerste aflevering is erg slecht van start gegaan met maar 560.000 kijkers. Toch heeft het Twitteraccount van de talkshow al één miljoen volgers. Maar daar lijkt een verklaring voor te zijn…

‘Hier gaan we nooit meer naar kijken’

Kijkers hadden hoge verwachtingen bij de nieuwe talkshow Khalid & Sophie. Fidan Ekiz en Renze Klamer misten volgens BNNVara urgentie in De Vooravond en daarom werden zij opgevolgd door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. Maar urgentie, daar ontbrak het toch echt aan volgens kijkers. ,,Hier gaan we nooit meer naar kijken”, luidde het op Twitter.

Geen urgentie

Ook Albert Verlinde zei dat hij naar de talkshow heeft gekeken, maar hij was niet onder de indruk. ,,BNNVara heeft zich ellende op de hals gehaald. Die stopten ineens met De Vooravond omdat dat programma urgentie miste”, vertelde hij in Shownieuws. ,,Dan kijkt iedereen natuurlijk naar de opvolger, met het idee van ‘Nou, kom maar op!’ Dat urgente was totaal onvindbaar.”

Angela de Jong doet er in haar column in het AD nog een schepje bovenop. ,,De inhoud van de eerste Khalid & Sophie had nog minder urgentie dan een doosnee aflevering van Een huis vol”, schrijft ze. ,,Als je als omroep zelf roept dat ‘het urgenter moet’, dan had de lat echt wel iets hoger gemoeten in de eerste aflevering.”

Gekochte volgers?

Maar wanneer je naar het Twitteraccount van Khalid & Sophie kijkt, blijkt de talkshow toch één miljoen volgers te hebben. Maar volgens Arjan Snijders blijken dit niet allemaal echte volgers te zijn. Het account heeft bijna 700.000 ‘fake volgers’. Zijn die volgers gekocht?

Meer DenD