Typhoon onthult kunstwerk Tree of Hope in Amsterdam

Door: DitjesDatjes
02-04-2021

Typhoon heeft op Goede Vrijdag, de dag dat normaal gesproken het festivalseizoen zou losbarsten met Paaspop, het tijdelijke kunstwerk Tree of Hope onthuld in Amsterdam. Dat deed de zanger en rapper met een spoken word-optreden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het dertig meter hoge Tree of Hope-symbool is gemaakt door de Nederlandse festivalindustrie en vormt de komende tijd “een baken van hoop” voor de gehele branche. Het kunstwerk bestaat uit twee reusachtige handen die zich verbinden als stam. De kruin bestaat uit een zwerm paradijsvogels die vrijgelaten wordt om uit te vliegen.

“Het is een ontzettende zware periode voor de mensen in de evenementen- en festivalindustrie”, zegt Willem Westermann van initiatiefnemer en brancheorganisatie Vereniging van Evenementenmakers. “Voor artiesten, maar ook zeker voor mensen achter de schermen. Met Tree of Hope willen we hen een hart onder de riem steken. Tree of Hope is niet alleen een baken van hoop, maar ook een teken van erkenning voor de Nederlandse festivalindustrie.”

De onthulling van de Tree of Hope betekent ook de start van de Unsung Heroes-campagne. Verschillende Nederlandse artiesten en festivals zetten komende week een of meerdere van hun medewerkers op sociale media in de schijnwerpers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD