Typhoon optimistisch over evenementensector: het beste komt nog

Door: DitjesDatjes
02-04-2021

Typhoon is ervan overtuigd dat de evenementen- en festivalbranche sterker uit de coronacrisis komt. Die boodschap bracht de zanger en rapper vrijdag tijdens de onthulling van het kunstwerk Tree of Hope in Amsterdam, dat speciaal is neergezet als steun in de rug voor de gehele sector.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 36-jarige Typhoon, artiestennaam van Glenn de Randamie, denkt dat het beste nog moet komen. “En daar zijn wij met zijn allen verantwoordelijk voor”, zegt hij tegen het ANP. “Goede wijn moet rijpen, door wrijving komt glans; al die dingen die zijn waar. Ik denk dat we als creatieve industrie juist door tegenslagen weerbaarder zijn geworden en een andere kant van ons hebben moeten ontwikkelen. Ik denk hierdoor echt dat het beste nog gaat komen. Misschien gaat het er anders uitzien, maar het wordt beter dan wat we kennen, omdat we met zijn allen enorm zijn gegroeid.”

Typhoon vindt het verschrikkelijk dat hij door corona al zo lang niet meer voor publiek kan spelen. “Ik voel me geamputeerd dat ik niet kan optreden. Ik kan heel goed doen alsof het er niet is, maar ik mis het heel erg”, zegt hij. “We doen wel af en toe een livestream gelukkig, er is genoeg dat het leed verzacht, maar bij optreden gaat het om een wederkerige energie en die voel je minder.”

“Bij de onthulling van Tree of Hope waande ik me letterlijk op een festival. Het was heerlijk, maar tegelijkertijd ook zo pijnlijk”, vervolgt Typhoon. “Ik vind het best lastig. Heb ik hoop dat er snel meer kan? Heel eerlijk: ik heb geen idee. De hoop is er altijd, maar ik heb geen idee.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD