Uitgelekt! Queen gaat prins Andrew eren met medaille

Andrew krijgt medaille van moeder
Door: Charlotte Wijnen
27-09-2021

Prins Andrew wordt geëerd met een platina jubileummedaille van Queen Elizabeth. Buckingham Palace bevestigde dat ze de medailles zal toekennen aan een groot aantal van haar familieleden. Zo ook Andrew, die aangeklaagd is vanwege seksueel misbruik.

Andrew krijgt medaille

Daily Express onthult dat prins Andrew een medaille gaat krijgen van zijn moeder Queen Elizabeth. Ze zal de medailles toekennen aan een groot aantal van haar familieleden. En dat geldt ook voor degenen die niet langer of nooit officiële opdrachten namens haar hebben ondernomen.

Harry en Meghan, die naar de VS verhuisden en de koninklijke taken hebben laten vallen, zullen ook medailles ontvangen.

Dagvaarding geaccepteerd

Epstein-slachtoffer Virginia Giuffre klaagde prins Andrew aan omdat ze op 17-jarige leeftijd seksueel misbruikt zou zijn door de prins, iets wat hij zelf nog altijd ontkent. Eerder legde hij al zijn koninklijke taken neer vanwege zijn vermeende banden met Jeffrey Epstein.

Vorige week heeft het juridische team van Andrew eindelijk geaccepteerd dat de dagvaarding op een juiste manier is overhandigd, meldde het Britse Daily Mail. Nu moet hij zich voorbereiden op een gevecht in de rechtbank met Giuffre.

Hij heeft 21 dagen de tijd om te reageren op de aanklacht van aanranding en seksueel misbruik, maar de advocaat van Giuffre verwacht echter dat hij om uitstel zal vragen om te reageren.

Meer DenD