Uitgelekte foto’s via Twitter ergernis koninklijke familie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zaterdagochtend zijn er op Twitter foto’s opgedoken van een vakantievierende koninklijke familie in Griekenland. Wie de foto’s gemaakt heeft, is nog niet duidelijk.

Vanaf het zeewater is er gefotografeerd, waarbij het gezin in een privé-situatie is vastgelegd. De beelden zijn verspreid door luchtvaartjournalist Menno Swart via diens Twitterkanaal.

(Update: de link werkt niet meer omdat de foto’s inmiddels zijn verwijderd).

Bij de Koninklijke familie en de Rijksvoorlichtingsdienst is doorgaans grote ergernis over deze praktijken, omdat het in strijd is met de mediacode maar ook met Europese privacy-jurisprudentie.

LEES OOK:

FOTO’S OOK IN ARGENTINIË GEPUBLICEERD!

Vorig jaar bracht een Duitse website ook foto’s van het Koninklijk paar en hun boot de Alma. Media kunnen voor de rechter worden gedaagd als ze de foto’s plaatsen. Buiten Europa ligt het juridisch anders.

De speedboot van Willem-Alexander, een Wajer 55, kostte zo tegen de twee miljoen euro. 

In het interview met Matthijs van Nieuwkerk ter gelegenheid van haar 50e verjaardag zei koningin Máxima dat varen met de boot een van de grootste hobby’s is van haar man. Willem-Alexander bevestigde dat ook bij het persgesprek voordat het gezin vertrok naar de Peleponessos.

UPDATE:

De RVD heeft verzocht de foto’s te verwijderen:

Tags

GRIEKENLANDKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMEDIACODEWAJER 55

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck