Uitgesproken Kyrgios hekelt Nadal en Djokovic

ROME – Tennisser Nick Kyrgios heeft in een podcast weer eens om zich heen geslagen. De Australische ‘bad boy’ sprak laatdunkend over onder anderen Novak Djokovic, Rafael Nadal en diens oom Toni.

”Djokovic is een geweldige tennisser en een kampioen van de sport”, zo begon Kyrgios zijn verhaal over de nummer 1 van de wereld. ”Maar hij heeft een ziekelijke obsessie om geliefd te willen zijn. Hij wil net als Roger Federer zijn. Hij wil zo graag aardig gevonden worden, dat ik hem niet kan uitstaan. De manier waarop hij zijn overwinningen viert, de dingen die hij dan doet na een wedstrijd, zijn echt gênant.”

De Spaanse veteraan Fernando Verdasco is volgens Kyrgios ”de meest arrogante persoon ooit” en Nadal is volgens de Australiër alleen te pruimen als hij wint. ”Als hij wint, zegt hij alleen maar goede dingen over zijn tegenstander. Maar zodra je hem verslaat, begint hij te roepen: hij heeft geen respect voor mij, voor de fans en voor het spel”, aldus Kyrgios, die al een paar verbale aanvaringen heeft gehad met de Spaanse ‘gravelkoning’. ”En dan die oom Toni Nadal, die zegt dat ik geen opleiding heb gehad. Joh, ik heb 12 jaar op school gezeten, jij idioot. Ik ben juist heel goed opgeleid. Maar goed, ik snap dat je boos bent als ik je familie weer heb verslagen.”

Kyrgios (24) is berucht vanwege zijn verbale uitspattingen en ruzies met tegenstanders en toeschouwers. ”Zij hebben geen respect voor mij, waarom zou ik dan wel respect voor hen moeten hebben?”

 

BUZZS