Uitgeverij Wim de Bie ‘getroffen’ door overlijden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De medewerkers van uitgeverij De Harmonie, de uitgever van Wim de Bie, zijn “getroffen” door het overlijden van de auteur en televisiemaker, laat het bedrijf weten in een verklaring. Maandag werd bekend dat De Bie, voornamelijk bekend van het duo Van Kooten en De Bie, op 83-jarige leeftijd is overleden.

De Bie bracht de afgelopen jaren verscheidene boeken uit bij De Harmonie, waaronder Meneer Foppe over de rooie, De Boekcorner van… Goos Verhoef!, Schoftentuig, Different Koek! en Morgen zal ik mijn mannetje staan. Samen met Van Kooten, onder de verkorte naam Koot & Bie, bracht hij onder meer De Bescheurkalender, Het Groot Bescheurboek, Ons kent ons en – vorig jaar nog – Lachen is gezond uit.

Vanaf de jaren 80 begon De Bie met het schrijven van boeken. Van Kooten stopte in 1998 met het werken voor de televisie, De Bie ging nog vier jaar door met zijn eigen programma’s als Spreker: Wim de Bie, Nachtcrème en, samen met Annet Malherbe, Beetje Laat. In 2002 stapte De Bie over op de nieuwe media en begon hij met zijn eigen weblog, genaamd Bieslog. In ruim vijf jaar publiceerde hij meer dan 7000 teksten en verwierf Bieslog een groot en vast lezerspubliek.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie