Uitslag van MRI-scan: hoe gaat het nu met OML’er Francis?

Francis uit OML geeft update gezondheid|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Francis uit Over Mijn Lijk kreeg eind 2018 te horen dat ze een hersentumor heeft. Inmiddels is deze stabiel en gaat het naar omstandigheden goed met haar. Toch blijft een MRI-scan elke keer spannend. Vandaag deelt ze de uitslag.

In mei 2018 gaat de grootste droom van Francis in vervulling: een wereldreis. Maar toen ze weer terugkeerde naar Nederland begon ze zich steeds slechter te voelen. Ze was extreem moe, vaak ziek en kreeg last van intense hoofdpijnen. Omdat ze op een gegeven moment zelfs niet meer voor zichzelf kon zorgen, ging ze halve dagen werken en trok ze bij haar ouders in.

Ongeneeslijk ziek

Francis besloot naar een hematoloog te gaan, die dacht aan een bijwerking van haar bloedziekte medicijnen. De huisarts dacht aan migraine. Maar na veel bezoeken kreeg Francis eindelijk een doorverwijzing naar een oogarts. Een spoed-MRI gaf de definitieve diagnose: een hersentumor.

Vrijwel direct na de heftige diagnose onderging Francis een operatie waar ongeveer 90% van de tumor werd weggehaald. Maar een maand later kreeg ze het schokkende nieuws te horen dat het om een snelgroeiende kwaadaardige hersentumor gaat en ze ongeneeslijk ziek is.

Uitslag van MRI-scan

Toch gaat Francis niet bij de pakken neer zitten. Nog elke dag probeert ze te genieten van het leven en zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Haar droom is om de 35 jaar te halen.

Een realistische droom, want Francis heeft geweldig nieuws gekregen. ,,Vandaag was het weer zo ver. Een mriscan en uitslag”, laat ze weten in Instagram Stories. ,,Weer een positieve uitslag. Mijn Glioblastoom (hersentumor) is precies 40 maanden stil.”

Tags

OMLOVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck