Uitstel dreigt voor Chinees staatsbezoek aan keizer Naruhito

Door: DitjesDatjes
01-03-2020

Japanse media meldden zondag dat het staatsbezoek dat de Chinese president Xi Jinping dit voorjaar zou brengen aan keizer Naruhito waarschijnlijk wordt uitgesteld. Reden is het coronavirus dat beide landen ernstig parten speelt en dat op dit moment alle aandacht vraagt van de regeringen van Japan en China.

Tekst gaat verder onder advertentie

De krant Sankei citeerde diplomatieke bronnen in zowel Tokio als Peking die zeiden dat wordt gedacht aan een nieuwe datum in de herfst. Premier Shinzo Abe van Japan had zaterdag tijdens een persconferentie gezegd dat het staatsbezoek nog steeds werd voorbereid.

De Japanse keizer Naruhito heeft eerder al te maken gehad met afzeggingen vanwege het virus. Eind vorige maand werd de publieke felicitatie geschrapt die gebruikelijk is op zijn verjaardag. Het samenbrengen van enkele tienduizenden mensen op het terrein van het keizerlijk paleis om de keizerlijke familie toe te zwaaien werd niet verstandig geacht.

Naruhito’s dochter prinses Aiko hoeft haar schooljaar – deze maand krijgt ze haar einddiploma van de middelbare school – niet af te maken omdat alle scholen in Japan tot minstens begin april de deuren moeten sluiten.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD