Uniek kijkje in ‘hel op aarde’ cel Joran van der Sloot

Door: Charlotte Wijnen
13-10-2021

Joran van der Sloot heeft van zich laten horen vanuit zijn cel in de ‘hel op aarde’-gevangenis in Peru. In een reportage op de Peruaanse televisie geeft Joran lachend een rondleiding in zijn cel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Hel op aarde’

Joran zit in de Challapalca-gevangenis een straf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez. Eerder werd hij al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba.

De Challapalca-gevangenis werd in 1997 geopend voor ‘buitengewoon gevaarlijke’ gevangenen. Het wordt gezien als beruchtste gevangenis van Zuid-Amerika wordt ook wel de ‘hel op aarde’ genoemd. En dat is niet voor niets.

Joran laat lachend zijn cel zien

Overdag is het er tussen de 6 en 10 graden, ’s nachts kan het zelfs -26 graden worden. Verwarming is er niet en de gevangenen moeten zich wassen met koud water. Mobiel bereik is er niet, en hun bezoek mogen ze alleen achter tralies zien in het bijzijn van bewakers.

In de reportage laat Joran de cameraploeg binnen in zijn cel. Lachend geeft hij een rondleiding in de sobere cel waar alleen een ijzeren bed staat. ,,Hij kan hier nu wel lachen, maar hoe zou het gaan met de vader van het meisje dat hij heeft vermoord, zijn slachtoffer?”, vraagt de verslaggever zich af.

Meer DenD