Unieke beelden van prinses Beatrix duiken op

Beatrix Noorwegen
Door: DitjesDatjes
29-12-2017

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Er zijn unieke tv-beelden opgedoken van prinses Beatrix in het Noorse nieuwsoverzicht van de publieke omroep. Zo spontaan zag u haar bijna nooit.

De voormalige koningin was te gast op het jubileumgala van de Noorse koning Harald en koningin Sonja. Dat was op al 9 mei van dit jaar. Daar werd onder meer het zilveren regeringsjubileum gevierd en het feit dat de Noorse koning inmiddels 80 jaar oud is. Volgend jaar is het paar op 29 augustus 50 jaar getrouwd.

De kleinkinderen van het koningspaar interviewden met camera en microfoon de koninklijke gasten, onder wie dus ook prinses Beatrix. De royals waren vantevoren geïnformeerd. De kleindochter prinses Lea zegt tegen 79-jarige prinses Beatrix (in gala) ,,wat ziet u er geweldig uit…”. En daarna vraagt ze of de hoge gast het naar haar zin heeft.

Kijk zelf maar naar de antwoorden van de prinses.

Overigens zijn de Schandinavische vorstenhuizen veel opener en gaan nog veel meer dan bijvoorbeeld koning Willem-Alexander ontspannen om met de camera’s. Bij het galadiner in verband met de 50e verjaardag van de Nederlandse vorst werd er bijvoorbeeld niet gefilmd. Ook heeft het lang geduurd voordat koningin Beatrix akkoord ging met een publieke beëdiging van aantredende ministers.

Meer DenD