Urk!-ster Gerda over heftige bevalling: ‘Voelde mijn baby niet meer’

Gerda Keuter over haar heftige bevalling
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Gerda Keuter, bekend uit de SBS-serie Urk!, is eind vorige maand bevallen van dochter Maily. Maar net als haar zus Mathilde, die eind vorig jaar moeder werd, zat zij niet meteen op een roze wolk. Sterker nog: ze heeft een ontzettend heftige bevalling achter de rug. ,,Op een gegeven moment voelde ik Maily niet meer bewegen in mijn buik.”

Gerda dacht te kunnen genieten van haar bevalling, maar niets bleek minder waar. Ze werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en onderging een keizersnede. In weekblad Privé vertelt ze voor het eerst over haar bevalling.

Tegen zwangerschapsvergiftiging aan

Gerda had zich voorgenomen om het zonder pijnbestrijding te doen, maar helaas kon dat niet. ,,Mijn ontsluiting ging niet verder dan vier centimeter. De weeënopwekkers deden hun werk niet meer, dus de pijn was ondraaglijk geworden”, legt ze uit. ,,Daarbij moest er rekening mee worden gehouden dat er niets met de baby gebeurde. Op een gegeven moment voelde ik Maily niet meer bewegen in mijn buik.”

In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat Gerda tegen een zwangerschapsvergiftiging aanzat. ,,Mijn lichaam zat vol met vocht, mijn bloeddruk was veel te hoog en ik had verder alle symptomen die erbij horen.”

Gevaar

Eerst wilde Gerda het ziekenhuis niet bellen, maar achteraf is ze enorm blij dat ze dat heeft gedaan. ,,Anders had het heel anders kunnen aflopen”, vertelt ze geschrokken. ,,Als je er niet op tijd bent, kan het leven van je kindje in gevaar komen. In het slechtste geval stoppen bepaalde organen ermee en dan is er een probleem. Ze hebben er alles aan gedaan om erger te voorkomen. Dat was ook de reden dat Maily zo snel mogelijk op de wereld moest komen. Ik besef dat we veel geluk hebben gehad.”

‘Niet vanzelfsprekend’

Ook haar zus Mathilde, die eind vorig jaar beviel, zat bij de geboorte van haar zoon niet op een roze wolk. ,,Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet”, zegt Gerda daarover. ,,Je leest vaak hoe mooi het allemaal kan gaan bij een bevalling. In ons geval was het verre van dat. Daar hebben we het samen ook over gehad.”

Tags

BEVALLINGGERDA KEUTERMATHILDE KEUTERURK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck